LAG – Panonski Fijaker

Agrobiznis centar i LAG predstavljali grad Sombor u Crnoj Gori

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prvi ruralni parlament Crne Gore održan je u Nikšiću od 14.05 – 17.05.2023.godine, pod organizacijom Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, koji je okupio preko 300 učesnika iz zemlje, regiona i Evrope. Na poziv mreže, ruralnom parlamentu prisustvovale su organizacije Agrobiznis centar i LAG ,,Panonski fijaker” koje su uspešno predstavile ruralni turizam grada Sombora.
Somborske organizacije predstavljale su Jagoda Kočić i Milica Radin, koje su, kako ističu, ponele razne ideje i rešenja za razvoj ruralnog turizam i poljoprivrede, te se raduju novim projektima koje su sklopili sa drugim udruženjima iz regiona. Organizator Prvog ruralnog parlamenta Crne Gore, gospodin Ratko Bataković istakao je da želi prenese njihovo zadovoljstvo uspehom organizacije, kao i zadovoljstvom učesnika i kvalitetom diskusija. Postigli su cilj koji su sebi postavili, a to je da naprave jednu ozbiljnu platformu za dijalog između institucija i krajnih korisnika, odnosno farmera i agroindustrije koja će imati za rezultat bolje kreiranje mera i podršku za bolje korišćenje fondova Evropske unije.

Događaj je imao nemerljiv značaj za razvoj poljoprivrede u Crnoj Gori, a lider pristup bi trebalo lokalnoj zajednici u narednom periodu da donese brojne benefite.

Tokom trodnevne manifestacije organizovane su četiri panel diskusije. Premijerno je prikazan film „Žena iz krša“, a dodeljene su i godišnje nagrade najuspešnijim pojedincima, organizacijama, lokalnim upravama, kao i institucijama.

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje