LAG – Panonski Fijaker

Evropski projekat za lokalnu demokratiju

Facebook
Twitter
LinkedIn

Predstavnici “Leader France” i “Eesti Leader Liit” trećeg dana posete Srbiji, 20.10.2023. boravili su na teritoriji LAG “Panonski fijaker” i Lokalna akciona grupa “Partnerstvo za Potamišje” .

U zdanju somborske županje goste su primili ispred gradske uprave Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika i Srđan Savić, većnik za ruralni razvoj, Jagoda Kočić, menadžerka LAG “Panonski fijaker” sa Milicom Stajšić i Millicom Radin koje su prezentovale rad i projekte LAG-a koji deluje na teritoriji Sombora i Apatina u fokus stavljajući rad sa udruženjima žena i podršku poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije grada Sombora.

Predstavnici francuske i estonske mreže takođe su posetili Muzej grada Sombora, kancelarije LAG-a u Somboru i Dida Hornjikov salaš gde su mogli da probaju tradicionalna bačka jela. 

Posebno interesantna je bila radionica veza koja je realizovana uz pomoć udruženja žena “Somborske niti”.

Prezentacija LAG Partnerstvo za Potamišje je priređena u etno restoranu Marina Opava u Opovu.

Tokom studijske poseta 13 predstavnika lokalnih akcionih grupa iz Francuske i Estonije posetilo je teritorije 5 LAG-ova, gde su bili u prilici da vide razvoj i implementaciju LEADER-a u Srbiji i nastojanja lokalnih aktera da svoju sredinu učine lepšim mestom za život.

Ostale novosti

Ulica starih zanata 2024

Ulica starih zanata je tradicionalna manifestacija koja se već 15 godina održava u prelepom gradu Somboru. Ova manifestacija oslikava bogatu kulturu i