LAG – Panonski Fijaker

LAG Panonski fijaker na manifestaciji „Ulica starih zanata 2021”

Facebook
Twitter
LinkedIn
I ove godine, turistička organizacija Grada Sombora organizuje manifestaciju „Ulica starih zanata 2021”, koja će se održati od 24. do 26. juna 2021. godine. Duž šetališne zone glavne ulice, možete se bolje upoznati sa ljubiteljima tradicije i starih zanata, kulturom Somborske varoši, kao i propratiti različite proizvođače koji stižu iz cele Srbije.

Lokalna akciona grupa Panonski fijaker okupila je različita poljoprivredna gazdinstva, te se za našim štandom mogu pronaći dobra vina porodice Tripković i Šveljo, različiti sirevi sa gazdinstva Batalo, domaće rakije Cvetković, ,,Pariš”- lavanda Dragana Đapić, ,,Riđički med” porodice Jerković, ,,Slatka tajna” Sombor i drugi.

Čini nam se da je ove godine manifestacija posećena više nego prethodnih godina, a izlagači kažu da je pored profita i promocije, najvažnije ostvariti kontakte sa drugim proizvođačima radi unapređenja marketinga, inovacija i poboljšanja ponude proizvoda sa domaćeg lokala . Zanimljivo je što pored lokalnih proizvođača, učestvuju i udruženja iz Kragujevca, Kruševca, Sremskih Karlovaca, Beograda, Novog Sada, Mladenovca i drugih gradova Srbije.

,, Godinama učestvujem u izlaganju svojih proizvoda na ,,Ulici starih zanata”.  Bavim se proizvodnjom haljina od tankog pamucnog platna sa heklanim, necanim i ručno vezenim detaljima. Velika pažnja je usmerena ka prirodnim materijalima kao što su sirovi pamuk i konoplja, odnosno pređa. Ljubav i nostalgija su spojeni u mojim kreacijama koje se rađaju na padinama Fruške gore u vinskom Sremu, koji mi daje dodatnu inspiraciju. Volim Grad Sombor i odazovem se svakom događuju koji se organizuje.” – kaže Višnja Knežević, Kreativa Fruška Gora. 

,, Bavimo se proizvodnjom domaćih sokova od breskve, kajsije, aronije, kruške i jabuke. Od malena smo sestra i ja u porodičnom voćnjaku, te smo došle na ideju da imamo naš brend. Posle 6 godina napornog rada, sada slobodno možemo da kažemo da se isplati baviti voćarstvom.  Učestvujemo na raznim sajmovima, te smo se Somboru odazvale sa velikim zadovoljstvom”, rekla nam je Marija iz Kule.

Nije nam smetala vrućina da obiđemo svaki štand i čujemo različita iskustva, no, kako ne bismo otkrili sve detalje, pozivamo Vas da obiđete ,,Ulicu Starih zanata”, a subota 26.06.2021. neka Vam bude rezervisana za sjajan kraj manifestacije, koncertom Marinka i Nikole Rokvić na Trgu Svetog Trojstva sa početkom u 20:00h.

Ostale novosti

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona