LAG – Panonski Fijaker

LAG “Srce Bačke” i LAG “Panonski Fijaker” zaključili sporazum o saradnji

11.02.2020. u Liparu u ambijentu Vinarije Milisavljević potpisan je sporazum o saradnji između LAG „Srce Bačke“ i LAG „Panonski fijaker“. Sporazum su potpisali Petar Pejin i Milica Stajšić zakonski zastupnici organizacija.
 

Ovim sporazumom predviđena je međusobna saradnja na izradi i implementaciji razvojnih projekata od značaja za područje delovanja oba LAG-a, unapređenje saradnje i razmene informacija, zajedničko učestvovanje na domaćim i međunarodnim manifestacijama i drugi oblici saradnje sa ciljem održivog ruralnog razvoja u skladu sa LEADER principima. Potpisivanju ovog sporazuma pored članova upravnih odbora LAG „Srce Bačke“ i LAG „Panonski fijaker“ prisustvovali su predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, predsednik opštine Vrbas Milan Glušac i članovi gradske uprave Sombor Ivan Šimunov, Mirko Bezbradica i Mirko Strigić.

U pozdravnom obraćanju prisutnima Bojan Kovač, menadžer LAG „Srce Bačke“ zahvalio se lokalnim samoupravama na prepoznavanju značaja LAG-ova i podršci koju pružaju. Kovač je između ostalog rekao da je cilj potpisivanja sporazuma između naše dve organizacija, pored unapređenja saradnje i formiranje mreže LAG-ova koja će na adekvatan način odgovoriti izazovima LEADER pristupa koji su pred nama i pozvao druge organizacije ovog tipa na umrežavanje i uključivanje u proces stvaranja mreže.

Slađana Radin, član UO LAG „Panonski fijaker“ istakla je značaj sporazuma izražavajući nadu da će ovaj vid umrežavanja biti prihvaćen i od drugih LAG-ova.
Nakon potpisivanja Sporazuma održana je zajednička sednica Upravnih odbora kojoj su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava sa područja koje pokrivaju LAG „Srce Bačke“ i LAG „Panonski fijaker“.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Festival ,,Harmonija Gornjeg Podunavlja”

U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji su upravljači Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, u nedelju, 21. maja, održan