LAG – Panonski Fijaker

ODRŽANA RADIONICA NA TEMU IPARD

U saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombor, održana je prva radionica Agrobiznis centra i Lokalne akcione grupe ,,Panonski fijaker”. Cilj radionice jeste unapređenje i podizanje svesti kod poljoprivrednika o svim aktuelnim konkursima na koje mogu da apliciraju.
Glavna tema bila je Ipard – Mera 1 koja je raspisana do 10. septembra 2021. godine. Predmet konkursa jesu investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novog traktora.

Grant: 6.460.900.000,00 dinara (54.986.382 €)

Procenat povraćaja novca je od 60% do 70%, u zavisnosti od kriterijuma

Takođe, za par nedelja, očekuje se Javni poziv Svetske banke za sektor stočarstvo, a sistem funkcioniše:50% povraćaja, 40% kredit i 10% učešće. Najmanja vrednost investicije je 20.000,00 eura, dok najveća vrednost može da iznosi 50.000,00 eura. Program uključuje nabavku novog traktora.

Učesnici radionice mogli su da postave pitanja o lokalnim, pokrajinskim i nacionalnim subvencijama, kao i da saznaju šta sve treba da sadrži održivi biznis plan.

Izuzetno nam je drago odazivu zainteresovanih, te smo odlučili da svaki mesec organizujemo obuke i radionice. Na našem sajtu možete pratiti sve informacije ili nam pišite na office@agrobizniscentar.rs ili lagpanonskifijaker@gmail.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Ravangrad Wine Fest

U organizaciji Turističke organizacije Grada Sombora u subotu 3. decembra održan je 13. po redu “Ravangrad Wine Fest”, Festival hrane i pića.

Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas

Udruženje građana „Svi smo jednaki“ u partnerstvu sa LAG „Panonski fijaker“ započeli su sprovođenje projekta „Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas“ u