LAG – Panonski Fijaker

Održana redovna godišnja skupština Mreže LAG-ova Republike Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Zrenjaninu 15.12.2022. održana je redovna skupština Mreže lokalnih akcionih grupa Srbije. Na dnevnom redu je između ostalog bilo i odlučivanje o prijemu u članstvo LAG “Čačak- Gornji Milanovac” kao i izveštaji o radu i aktivnostima Mreže u prethodnom periodu. Prihvatanjem zahteva LAG-a Mrežu čini ukupno 11 partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj koji su osnovani i funkcionišu prema aktima Ministarstva poljoprivrede.

Sednici su pored delegata 10 članova Mreže prisustvovali predstavnici grada Zrenjanina koji na svojoj teritoriji obuhvara područja tri LAGa, organizacija koje planiraju da se uključe u proces formiranja lokalnih partnerstava i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i SKGO.

Drugi deo skupa bio je rezervisan za prezentaciju LEADER mera i radionice na temu LEADERa gde je bilo reči o značaju ovog pristupa i prezentovani su rezultati rada organizacija i razmenjena su dosadašnja iskustva u delovanju lokalnih akcionih grupa na teritoriji Republike Srbije. Tokom skupa ponovljena je potreba dodatnog povezivanja LAGova u Srbiji i pomoć zainteresovanim akterima u ruralnim područjima u vezi sa formiranjem i organizovanjem novih partnerstava.

Ostale novosti

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona