LAG – Panonski Fijaker

Održana redovna sednica Skupštine Mreže LAG-ova Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Kruščiću održana je redovna skupština Mreže lokalnih akcionih grupa Srbije. Na dnevnom redu je između ostalog bilo i odlučivanje o prijemu u članstvo LAG “Selo plus” i LAG “Carski breg”. Prihvatanjem zahteva ova dva LAG-a Mreža broji ukupno 10 partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj koji su osnovani i funkcionišu prema aktima Ministarstva poljoprivrede koji se odnose na LAG-ove u Republici Srbiji. 

Sednici su pored delegata članova Mreže prisustvovali predstavnik Razvojnog fonda Vojvodine i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u ime LAG “Panonski fijaker” prisustvovale su predsednica Milica Stajšić i LAG menadžerka Jagoda Kočić.

 Aleksandra Bogić iz Odeljenja za upravljanje IPARD programom Ministarstva poljoprivrede predstavila je prisutnima nacrt Mere 5 i Mere 6 koje će se od 2023. finansirati iz sredstava EU, a tiču se LEADER pristupa i ruralne javne infrasktrukture. Takođe naglašena je potreba dodatnog povezivanja LAGova u Srbiji i pomoć zainteresovanim akterima u ruralnim područjima u vezi sa formiranjem i organizovanjem novih partnerstava u čemu značajnu ulogu mogu imati postojeće organizacije.

Ostale novosti

Poziv na radionicu “Brendiranje proizvoda” 

Većina poljoprivrednih proizvođača, suočava se sa problemom brendiranja sopstvenog proizvoda i njegovog daljeg plasiranja. Šta je to brending, koje vrste brendinga postoje,

Studijska poseta Estoniji u okviru projekta ERASMUS+

Predstavnici LAG-ova iz Republike Srbije, Sandra Macura-LAG “Fruška Gora-Dunav”, Aleksandar Rudić-LAG “Partnerstvo za potamišje”, Milka Nedeljković-LAG “ČA-GM”, Bojan Kovač-LAG “Srce Bačke” i