LAG – Panonski Fijaker

Održana redovna sednica Skupštine Mreže LAG-ova Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Kruščiću održana je redovna skupština Mreže lokalnih akcionih grupa Srbije. Na dnevnom redu je između ostalog bilo i odlučivanje o prijemu u članstvo LAG “Selo plus” i LAG “Carski breg”. Prihvatanjem zahteva ova dva LAG-a Mreža broji ukupno 10 partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj koji su osnovani i funkcionišu prema aktima Ministarstva poljoprivrede koji se odnose na LAG-ove u Republici Srbiji. 

Sednici su pored delegata članova Mreže prisustvovali predstavnik Razvojnog fonda Vojvodine i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u ime LAG “Panonski fijaker” prisustvovale su predsednica Milica Stajšić i LAG menadžerka Jagoda Kočić.

 Aleksandra Bogić iz Odeljenja za upravljanje IPARD programom Ministarstva poljoprivrede predstavila je prisutnima nacrt Mere 5 i Mere 6 koje će se od 2023. finansirati iz sredstava EU, a tiču se LEADER pristupa i ruralne javne infrasktrukture. Takođe naglašena je potreba dodatnog povezivanja LAGova u Srbiji i pomoć zainteresovanim akterima u ruralnim područjima u vezi sa formiranjem i organizovanjem novih partnerstava u čemu značajnu ulogu mogu imati postojeće organizacije.

Ostale novosti

Ravangrad Wine Fest

U organizaciji Turističke organizacije Grada Sombora u subotu 3. decembra održan je 13. po redu “Ravangrad Wine Fest”, Festival hrane i pića.

Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas

Udruženje građana „Svi smo jednaki“ u partnerstvu sa LAG „Panonski fijaker“ započeli su sprovođenje projekta „Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas“ u