LAG – Panonski Fijaker

Održana redovna sednica Skupštine Mreže LAG-ova Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Kruščiću održana je redovna skupština Mreže lokalnih akcionih grupa Srbije. Na dnevnom redu je između ostalog bilo i odlučivanje o prijemu u članstvo LAG “Selo plus” i LAG “Carski breg”. Prihvatanjem zahteva ova dva LAG-a Mreža broji ukupno 10 partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj koji su osnovani i funkcionišu prema aktima Ministarstva poljoprivrede koji se odnose na LAG-ove u Republici Srbiji. 

Sednici su pored delegata članova Mreže prisustvovali predstavnik Razvojnog fonda Vojvodine i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u ime LAG “Panonski fijaker” prisustvovale su predsednica Milica Stajšić i LAG menadžerka Jagoda Kočić.

 Aleksandra Bogić iz Odeljenja za upravljanje IPARD programom Ministarstva poljoprivrede predstavila je prisutnima nacrt Mere 5 i Mere 6 koje će se od 2023. finansirati iz sredstava EU, a tiču se LEADER pristupa i ruralne javne infrasktrukture. Takođe naglašena je potreba dodatnog povezivanja LAGova u Srbiji i pomoć zainteresovanim akterima u ruralnim područjima u vezi sa formiranjem i organizovanjem novih partnerstava u čemu značajnu ulogu mogu imati postojeće organizacije.

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje