LAG – Panonski Fijaker

Održana redovna sednica Skupštine Mreže LAG-ova Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Kruščiću održana je redovna skupština Mreže lokalnih akcionih grupa Srbije. Na dnevnom redu je između ostalog bilo i odlučivanje o prijemu u članstvo LAG “Selo plus” i LAG “Carski breg”. Prihvatanjem zahteva ova dva LAG-a Mreža broji ukupno 10 partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj koji su osnovani i funkcionišu prema aktima Ministarstva poljoprivrede koji se odnose na LAG-ove u Republici Srbiji. 

Sednici su pored delegata članova Mreže prisustvovali predstavnik Razvojnog fonda Vojvodine i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a u ime LAG “Panonski fijaker” prisustvovale su predsednica Milica Stajšić i LAG menadžerka Jagoda Kočić.

 Aleksandra Bogić iz Odeljenja za upravljanje IPARD programom Ministarstva poljoprivrede predstavila je prisutnima nacrt Mere 5 i Mere 6 koje će se od 2023. finansirati iz sredstava EU, a tiču se LEADER pristupa i ruralne javne infrasktrukture. Takođe naglašena je potreba dodatnog povezivanja LAGova u Srbiji i pomoć zainteresovanim akterima u ruralnim područjima u vezi sa formiranjem i organizovanjem novih partnerstava u čemu značajnu ulogu mogu imati postojeće organizacije.

Ostale novosti

Ulica starih zanata 2024

Ulica starih zanata je tradicionalna manifestacija koja se već 15 godina održava u prelepom gradu Somboru. Ova manifestacija oslikava bogatu kulturu i