LAG – Panonski Fijaker

Salaš Nananin je stvarno IN!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nananin salaš nastao je 2011. godine, kada su bračni par Beronja Blaženka i Goran odlučili da gradski život zamene životom u prirodi, na selu. Salaš se nalazi u Specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje u selu Bezdan, naselje Štrbac. Ovo poljoprivredno gazdinsto se bavi proizvodnjom kozijeg sira i turizmom. Beronje su idejni tvorci specifičnog delikates sira čijim ukusom su oduševljeni mnogi šefovi kuhinja na našim prostorima. “Bezdansky Blue” sir kako su ga nazvali proizvode u vrlo malim i ograničenim količinama. Delikates sir sa plavim Roqeforti plemenitim plesnima je intenzivnog mirisa i ukusa te spada u grupu tvrdih desertnih sireva.

Domaćini se svih ovih godina trude da ovaj stari salaš ne izgubi autentičnost ali i da dobije jednu novu notu, tako da u obnovi koriste stare cigle, zemljane materijale i mnoge druge predmete kojima se daje novi život i svrha. 

Na ovom radnom salašu možete videti koze, magaricu, koke, kuce i mace koje možete upoznati ili ih i nahraniti. Salašari će vam pričati priče i dogodovštine salašarske svakodnevice i upoznati sa postupkom pravljenja sira. 

Salaš je tokom sezone otvoren za organizovane posete, porodične izlete, ekološke, gastronomske i muzičke radionice.

Ostale novosti

Festival ,,Harmonija Gornjeg Podunavlja”

U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji su upravljači Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, u nedelju, 21. maja, održan