LAG – Panonski Fijaker

Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruženje građana „Svi smo jednaki“ u partnerstvu sa LAG „Panonski fijaker“ započeli su sprovođenje projekta „Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas“ u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Projekat će trajati do 10. maja 2023. godine.

Vlasnici kućnih ljubimaca dužni su da spreče rađanje neželjenih kućnih ljubimaca onemogućavanjem kontakta između mužjaka i ženke, kao i primenom kontracepcije, kastracije i sterilizacijom. Ako vlasnik/ica nije u mogućnosti da se dalje brine o njima, dužan/na je da im obezbedi odgovarajući smeštaj.

Cilj projekta je i da pomogne onima koji nisu u mogućnosti da obezbede sredstva za sterilizaciju svojih pasa, kao i podizanje opšte informisanosti o potrebi za unapređenjem lokalne infrastrukture u službi javnog zdravlja i bezbednosti. Udruženje će, prvo anketiranjem građana/ki koji imaju pse, a potom i samom intervencijom – sterilizacijom 150 vlasničkih pasa i njihovim čipovanjem/vakcijacijom, smanjiti broj novih pasa lutalica (2000 lutalica u prvoj godini i oko 300.000 u naredne četiri godine) na teritoriji Grada Subotice. Drugim rečima, zahvaljujući ovom projektu, poštujući Zakon o dobrobiti životinja i očuvanju zdravlja, biće unapređenja kontrola razmnožavanja pasa. 

#ReLOaD #EU #UNDP #UNDPEUpartnership #LocalDemocracy #WesternBalkans #EuropeanYearOfYouth #NVO #OCD

Ostale novosti

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje