LAG – Panonski Fijaker

Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruženje građana „Svi smo jednaki“ u partnerstvu sa LAG „Panonski fijaker“ započeli su sprovođenje projekta „Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas“ u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Projekat će trajati do 10. maja 2023. godine.

Vlasnici kućnih ljubimaca dužni su da spreče rađanje neželjenih kućnih ljubimaca onemogućavanjem kontakta između mužjaka i ženke, kao i primenom kontracepcije, kastracije i sterilizacijom. Ako vlasnik/ica nije u mogućnosti da se dalje brine o njima, dužan/na je da im obezbedi odgovarajući smeštaj.

Cilj projekta je i da pomogne onima koji nisu u mogućnosti da obezbede sredstva za sterilizaciju svojih pasa, kao i podizanje opšte informisanosti o potrebi za unapređenjem lokalne infrastrukture u službi javnog zdravlja i bezbednosti. Udruženje će, prvo anketiranjem građana/ki koji imaju pse, a potom i samom intervencijom – sterilizacijom 150 vlasničkih pasa i njihovim čipovanjem/vakcijacijom, smanjiti broj novih pasa lutalica (2000 lutalica u prvoj godini i oko 300.000 u naredne četiri godine) na teritoriji Grada Subotice. Drugim rečima, zahvaljujući ovom projektu, poštujući Zakon o dobrobiti životinja i očuvanju zdravlja, biće unapređenja kontrola razmnožavanja pasa. 

#ReLOaD #EU #UNDP #UNDPEUpartnership #LocalDemocracy #WesternBalkans #EuropeanYearOfYouth #NVO #OCD

Ostale novosti

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona