Training of TRAINERS (TOT) u Skoplju

Predstavnici LAG-ova i LAG inicijativa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Severne Makedonije, Kosova i Crne Gore učestvovali su od 18.11. do 21.11.2019. na četvorodnevnoj obuci trenera o LEADER pristupu i lokalnom razvoju vođenom potrebama zajednice.

Na poziv BRDN (Balkanske mreže za ruralni razvoj) treningu su prisustvovale Jagoda Kočić – LAG menadžer, Slađana Radin-LAG sekretar LAG “Panonski fijaker” koje su uz kolege iz Kule i Loznice, predstavljali Srbiju i Mrežu za ruralni razvoj Srbije. 
 
Aktivnost obuke trenera sprovodi Mreža za ruralni razvoj Severne Makedonije u okviru regionalnog programa SEDRA implementiranog od strane GIZ i SWG-a. Ovaj program, između ostalog, ima za cilj jačanje kapaciteta nacionalnih mreža za ruralni razvoj kroz obuke budućih trenera koji će nastaviti sa predstavljanjem LEADER pristupa i vršiti obuke lokalnih aktera u formiranju LAG-ova u svojim zemljama.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika