Training of TRAINERS (TOT) u Skoplju

Predstavnici LAG-ova i LAG inicijativa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Severne Makedonije, Kosova i Crne Gore učestvovali su od 18.11. do 21.11.2019. na četvorodnevnoj obuci trenera o LEADER pristupu i lokalnom razvoju vođenom potrebama zajednice.

Na poziv BRDN (Balkanske mreže za ruralni razvoj) treningu su prisustvovale Jagoda Kočić – LAG menadžer, Slađana Radin-LAG sekretar LAG “Panonski fijaker” koje su uz kolege iz Kule i Loznice, predstavljali Srbiju i Mrežu za ruralni razvoj Srbije. 
 
Aktivnost obuke trenera sprovodi Mreža za ruralni razvoj Severne Makedonije u okviru regionalnog programa SEDRA implementiranog od strane GIZ i SWG-a. Ovaj program, između ostalog, ima za cilj jačanje kapaciteta nacionalnih mreža za ruralni razvoj kroz obuke budućih trenera koji će nastaviti sa predstavljanjem LEADER pristupa i vršiti obuke lokalnih aktera u formiranju LAG-ova u svojim zemljama.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje