Training of TRAINERS (TOT) u Skoplju

Predstavnici LAG-ova i LAG inicijativa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Severne Makedonije, Kosova i Crne Gore učestvovali su od 18.11. do 21.11.2019. na četvorodnevnoj obuci trenera o LEADER pristupu i lokalnom razvoju vođenom potrebama zajednice.

Na poziv BRDN (Balkanske mreže za ruralni razvoj) treningu su prisustvovale Jagoda Kočić – LAG menadžer, Slađana Radin-LAG sekretar LAG “Panonski fijaker” koje su uz kolege iz Kule i Loznice, predstavljali Srbiju i Mrežu za ruralni razvoj Srbije. 
 
Aktivnost obuke trenera sprovodi Mreža za ruralni razvoj Severne Makedonije u okviru regionalnog programa SEDRA implementiranog od strane GIZ i SWG-a. Ovaj program, između ostalog, ima za cilj jačanje kapaciteta nacionalnih mreža za ruralni razvoj kroz obuke budućih trenera koji će nastaviti sa predstavljanjem LEADER pristupa i vršiti obuke lokalnih aktera u formiranju LAG-ova u svojim zemljama.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Festival ,,Harmonija Gornjeg Podunavlja”

U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji su upravljači Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, u nedelju, 21. maja, održan