LAG – Panonski Fijaker

Uručeni Ugovori o sufinansiranju po javnom Konkursu za očuvanje kultrunog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma Uroš Buzadžić, zajedno sa pomoćnicom načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Mirelom Ivanković, uručio je ugovore o sufinansiranju programa i projekata udruženjima građana koja rade na očuvanju kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u 2024. godini.
Osnovni cilj Javnog konkursa jeste da udruženja i njihovi članovi sami proizvode autentične proizvode, organizuju sajmove, seminare, radionice kojima bi predstavili kulturno nasleđe svog kraja i tako sačuvali postojeće te podstakli razvoj novih običaja i tradiciju. 

U ime LAG “Panonski fijaker” ugovor o dodeli bespovratnih sredstava potpisala je Milica Stajšić, predsednik Upravnog odbora LAG-a. 

Ostale novosti

Ulica starih zanata 2024

Ulica starih zanata je tradicionalna manifestacija koja se već 15 godina održava u prelepom gradu Somboru. Ova manifestacija oslikava bogatu kulturu i