Obilazak LAG područja

Predstavnici Lokalne akcione grupe “Panonski fijaker” su u periodu od kraja januara do sredine marta obilazili područje opštine Apatin i Sombor, naseljena mesta na kojima LAG deluje. 
Održani su sastanci na temu izrade Lokalne strategije ruralnog razvoja, na kojim se diskutovalo o resursima, potencijalima, kapacitetima i problemima sa kojim se susreće stanovništvo ruralnog područja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici civilnog sektora, poljoprivrednici i sekretari mesnih zajednica koji predstavljaju članove lokalne akcione grupe.
LAG menadžer, sekretar i koordinator su sa sekretarima mesnih zajednica podelili upitnik koji se odnosi na analizu područja. Prisutni su izneli svoje ideje za projektne obrasce.

Nakon obilaska područja i prikupljenih podataka tim lokalne akcione grupe je započeo rad na delu Lokalne strategije ruralnog razvoja koja se odnosi na analizu područja.

Facebook

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje