Obilazak LAG područja

Predstavnici Lokalne akcione grupe “Panonski fijaker” su u periodu od kraja januara do sredine marta obilazili područje opštine Apatin i Sombor, naseljena mesta na kojima LAG deluje. 
Održani su sastanci na temu izrade Lokalne strategije ruralnog razvoja, na kojim se diskutovalo o resursima, potencijalima, kapacitetima i problemima sa kojim se susreće stanovništvo ruralnog područja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici civilnog sektora, poljoprivrednici i sekretari mesnih zajednica koji predstavljaju članove lokalne akcione grupe.
LAG menadžer, sekretar i koordinator su sa sekretarima mesnih zajednica podelili upitnik koji se odnosi na analizu područja. Prisutni su izneli svoje ideje za projektne obrasce.

Nakon obilaska područja i prikupljenih podataka tim lokalne akcione grupe je započeo rad na delu Lokalne strategije ruralnog razvoja koja se odnosi na analizu područja.

Facebook

Ostale novosti

Salaš Nananin je stvarno IN!

Nananin salaš nastao je 2011. godine, kada su bračni par Beronja Blaženka i Goran odlučili da gradski život zamene životom u prirodi,

“Riđička peka” manifestacija za gurmane

Drugu godinu za redom mesna zajednica “Riđica” zajedno sa meštanima ovog sela organizuje “Riđičku peku” koja okupi veliki broj ljubitelja ovog kulinarskog