LAG – Panonski Fijaker

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika dati”. Ova inicijativa imala je za cilj edukaciju mladih o značaju efikasnog korišćenja energije i očuvanja životne sredine.

Učesnici radionice bili su učenici srednje poljoprivredne škole Sombor. Kroz interaktivne diskusije, prezentacije i radionice, mladi su imali priliku da nauče o važnosti smanjenja potrošnje energije, korišćenju obnovljivih izvora energije i implementaciji energetski efikasnih rešenja u svoje svakodnevne živote.

Tema energetske efikasnosti postaje sve aktuelnija u današnjem svetu, gde je potreba za održivim razvojem i zaštitom životne sredine sve veća. Mladi su prepoznati kao ključni akteri u ovom procesu, te je važno da steknu znanja i veštine kako bi postali odgovorni potrošači energije i lideri u promovisanju održivih praksi.

Kroz projekat “Somborska će deca znati šta sve može energetika dati”, učenici su dobili priliku da se upoznaju sa teorijskim i praktičnim aspektima energetske efikasnosti. Upoznati su sa novim tehnologijama, rešenjima za smanjenje potrošnje energije u domaćinstvima, ali i sa mogućnostima za korišćenje obnovljivih izvora energije kao alternativi fosilnim gorivima.

Ova inicijativa nije samo pružila edukativno iskustvo učenicima, već je postala i platforma za razmenu ideja i razvoj novih projekata u oblasti energetske efikasnosti. Mladi su imali priliku da se povežu sa stručnjacima iz ove oblasti, ali i da inspirišu svoje vršnjake da se aktivno uključe u proces očuvanja životne sredine.

Projekat “Somborska će deca znati šta sve može energetika dati” predstavlja samo početak u promovisanju energetske efikasnosti među mladima, te je važno nastaviti sa sličnim inicijativama i edukacijom u ovoj oblasti. Kroz zajednički rad i angažovanost mladih, možemo stvoriti bolje uslove za život u budućnosti i sačuvati planetu za naredne generacije. Projekat je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. 

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje