LAG – Panonski Fijaker

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje kod Nikšića.

Kamp koji po šesti put organizuje Mreža za ruralni razvoj Crne Gore okupio je više od 30 mladih iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije, među kojima su bili i predstavnici Mreže LAG Srbije.

U fokusu ovogodišnjih predavanja i radionica bila je animacija omladine i podsticanje mladih na proaktivno delovanje i promene u ruralnoj sredini. 

Prema rečima predstavnika organizatora Ratko Batakovic cilj ovakvog događaja jeste da se prenesu iskustva i znanja na mlade koji u svojim lokalnim zajednicama treba u budućnosti da budu dobri animatori, da prepoznaju potrebe zajednice i na najbolji mogući način da upravljaju resursima koje lokalne zajednice imaju.

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona