LAG – Panonski Fijaker

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje kod Nikšića.

Kamp koji po šesti put organizuje Mreža za ruralni razvoj Crne Gore okupio je više od 30 mladih iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije, među kojima su bili i predstavnici Mreže LAG Srbije.

U fokusu ovogodišnjih predavanja i radionica bila je animacija omladine i podsticanje mladih na proaktivno delovanje i promene u ruralnoj sredini. 

Prema rečima predstavnika organizatora Ratko Batakovic cilj ovakvog događaja jeste da se prenesu iskustva i znanja na mlade koji u svojim lokalnim zajednicama treba u budućnosti da budu dobri animatori, da prepoznaju potrebe zajednice i na najbolji mogući način da upravljaju resursima koje lokalne zajednice imaju.

Ostale novosti

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona