Međunarodni skup LAG-ova u organizaciji LAG „Baranja“

Predstavnici Lokalne akcione grupe „Panonski fijaker“ zajedno sa predstavnicima Gradske uprave grada Sombora, boravili su početkom juna u Baranji, gde su prisustvovali skupu o međunarodnoj saradnji lokalnih akcionih grupa, gde su se upoznali sa načinima rada, prekograničnim fondovima.

 Osnovna tema dvodnevne Konferencije bila je prekogranična saradnja kao i razmena iskustava u oblasti konkurisanja na međunarodne projekte usmerene ka lokalnom i ruralnom razvoju. Predstavnici lokalnih akcionih grupa „Posavine“, „Srema“, „Moslavine“, „Papuka“, „Međimurskei doli i i bregi“, „Karašica“ te LAG „Bosutski niz“, imali su prilike da kroz radionice, predavanja, i posete postojećim i ranije realizovanim IPA projektima uvide značaj postojanja same lokalne akcione grupe, kao i saradnje kako unutar regije i države, tako i između različitih država članica Evropske Unije i onih koje su još uvek u statusu kandidata za članstvu u Uniji. LAG „Panonski fijaker“ je u Baranji prvi put, nakon svog osnivanja, učestovovao na jednom međunarodnom skupu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Festival ,,Harmonija Gornjeg Podunavlja”

U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji su upravljači Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, u nedelju, 21. maja, održan