Prvi put predstavljene aktivnosti i članice LAG “Panonski fijaker” u okviru somborskog leta

U okviru manifestacije „Somborsko leto“ poslednjeg dana juna, na Trgu svetog Đorđa predstavljene su aktivnosti i članice Lokalne akcione grupe „Panonski fijaker“. Štandove LAG-a obišla je i gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa svojim saradnicima. Budući da LAG deluje na teritoriji 15 naseljenih mesta koja administrativno pripadaju gradu Somboru, veći broj udruženja građana i individualnih poljoprivrednih gazdinstava predstavili su svoje proizvode i aktivnosti, pre svih, Udruženje žena „Gakovčanke“ sa rasadom cveća i začinskim biljem iz sopstvene proizvodnje; Udruženje žena „Brežanke“ predstavile su tradicionalni način obrade kožnih predmeta; Udruženje žena „Staparska ruža“ priredilo je izložbu tkačkih proizvoda kao i poznatu pitu listaru iz Stapara; članovi Udruženja vinara i vinograda „Riđički vinogradi“ iz Riđice omogućili su degustaciju vina, dok su predstavnici udruženja iz Doroslova prikazali svoje umeće u izradi lutaka.
Udruženje žena „Udahni život“ iz Stanišića i udruženje građana iz Bezdana su sugrađanima predstavili svoja sela kroz manifestacije koje se u njima održavaju,dok je Čonoplju predstavila sapundžijska radionica „Srce čisto“ sa ručno rađenim sapunima.


Paralelno sa izložbom i degustacijom proizvoda, kulturno-umetnička društva iz nekoliko naseljenih
mesta su pokazali svoje umeća u narodnim igrama. Na ovaj način, somborskoj i široj javnosti prvi put su, na jednom mestu, prikazane aktivnosti udruženja i članica LAG „Panonski fijaker“, a sve sa ciljem njihove dalje promocije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

0 replies on “Prvi put predstavljene aktivnosti i članice LAG “Panonski fijaker” u okviru somborskog leta”