Prvi put predstavljene aktivnosti i članice LAG “Panonski fijaker” u okviru somborskog leta

U okviru manifestacije „Somborsko leto“ poslednjeg dana juna, na Trgu svetog Đorđa predstavljene su aktivnosti i članice Lokalne akcione grupe „Panonski fijaker“. Štandove LAG-a obišla je i gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa svojim saradnicima. Budući da LAG deluje na teritoriji 15 naseljenih mesta koja administrativno pripadaju gradu Somboru, veći broj udruženja građana i individualnih poljoprivrednih gazdinstava predstavili su svoje proizvode i aktivnosti, pre svih, Udruženje žena „Gakovčanke“ sa rasadom cveća i začinskim biljem iz sopstvene proizvodnje; Udruženje žena „Brežanke“ predstavile su tradicionalni način obrade kožnih predmeta; Udruženje žena „Staparska ruža“ priredilo je izložbu tkačkih proizvoda kao i poznatu pitu listaru iz Stapara; članovi Udruženja vinara i vinograda „Riđički vinogradi“ iz Riđice omogućili su degustaciju vina, dok su predstavnici udruženja iz Doroslova prikazali svoje umeće u izradi lutaka.
Udruženje žena „Udahni život“ iz Stanišića i udruženje građana iz Bezdana su sugrađanima predstavili svoja sela kroz manifestacije koje se u njima održavaju,dok je Čonoplju predstavila sapundžijska radionica „Srce čisto“ sa ručno rađenim sapunima.


Paralelno sa izložbom i degustacijom proizvoda, kulturno-umetnička društva iz nekoliko naseljenih
mesta su pokazali svoje umeća u narodnim igrama. Na ovaj način, somborskoj i široj javnosti prvi put su, na jednom mestu, prikazane aktivnosti udruženja i članica LAG „Panonski fijaker“, a sve sa ciljem njihove dalje promocije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Festival ,,Harmonija Gornjeg Podunavlja”

U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji su upravljači Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, u nedelju, 21. maja, održan

0 replies on “Prvi put predstavljene aktivnosti i članice LAG “Panonski fijaker” u okviru somborskog leta”