LAG – Panonski Fijaker

Izmene Zakona o poljoprivredi, uvodi se eAgrar

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju kojim se ta oblast usklađuje sa evropskom regulativom. Jedna od najvljenih izmena je eAgrar – novo softversko rešenje Uprave za agrarna plaćanja, koje će omogućiti efikasnije vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava, a kasnije i efikasnije upravljanje isplata podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

E-Agrar je, kako je predlogom objašnjeno, elektronski portal preko koga će poljoprivrednici ubuduće moći pristupati podacima o svom gazdinstvu. Između ostalog, biće im omogućeno podnošenje elektronskih zahteva za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, izmena podataka, obnova registracije i brisanje iz Registra. Portal e-Agrar biće uvezan sa svim relevantnim javnim evidencijama u cilju automatskog preuzimanje potrebnih podataka potrebnih za registraciju domaćinstva i isplatu podsticaja.

Ostale novosti

Festival ,,Harmonija Gornjeg Podunavlja”

U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji su upravljači Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, u nedelju, 21. maja, održan