LAG – Panonski Fijaker

LAG dobio sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lokalna akciona grupa ,,Panonski fijaker“ potpisala je Ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju projekta ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa 2022“.

Cilj manifestacije je promocija lokalnih proizvoda i lokalnog identiteta, a sama manifestacija okupiće veliki broj članova LAG-a, saradnika, partnera i poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada Sombora. Takođe, gosti iz LAG Karašica iz Hrvatske predstaviće svim učesnicima njihove primere dobre prakse, a partneri na projektu su Agrobiznis centar, za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje iz Sombora. 

Menadžerka LAG-a, Jagoda Kočić, istakla je da su sredstva dobijena od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo vrlo značajna za organizaciju,kao  i za lokalnu zajednicu. Kako kaže, ovakav vid promocije lokalnih proizvoda, doprineće benefit i bolje funkcionisanje svih udruženja , kao i poljoprivrednika. 

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje