LAG – Panonski Fijaker

LAG dobio sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lokalna akciona grupa ,,Panonski fijaker“ potpisala je Ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju projekta ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa 2022“.

Cilj manifestacije je promocija lokalnih proizvoda i lokalnog identiteta, a sama manifestacija okupiće veliki broj članova LAG-a, saradnika, partnera i poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada Sombora. Takođe, gosti iz LAG Karašica iz Hrvatske predstaviće svim učesnicima njihove primere dobre prakse, a partneri na projektu su Agrobiznis centar, za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje iz Sombora. 

Menadžerka LAG-a, Jagoda Kočić, istakla je da su sredstva dobijena od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo vrlo značajna za organizaciju,kao  i za lokalnu zajednicu. Kako kaže, ovakav vid promocije lokalnih proizvoda, doprineće benefit i bolje funkcionisanje svih udruženja , kao i poljoprivrednika. 

Ostale novosti

Poziv na radionicu “Brendiranje proizvoda” 

Većina poljoprivrednih proizvođača, suočava se sa problemom brendiranja sopstvenog proizvoda i njegovog daljeg plasiranja. Šta je to brending, koje vrste brendinga postoje,

Studijska poseta Estoniji u okviru projekta ERASMUS+

Predstavnici LAG-ova iz Republike Srbije, Sandra Macura-LAG “Fruška Gora-Dunav”, Aleksandar Rudić-LAG “Partnerstvo za potamišje”, Milka Nedeljković-LAG “ČA-GM”, Bojan Kovač-LAG “Srce Bačke” i