LAG – Panonski Fijaker

LAG dobio sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lokalna akciona grupa ,,Panonski fijaker“ potpisala je Ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju projekta ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa 2022“.

Cilj manifestacije je promocija lokalnih proizvoda i lokalnog identiteta, a sama manifestacija okupiće veliki broj članova LAG-a, saradnika, partnera i poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada Sombora. Takođe, gosti iz LAG Karašica iz Hrvatske predstaviće svim učesnicima njihove primere dobre prakse, a partneri na projektu su Agrobiznis centar, za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje iz Sombora. 

Menadžerka LAG-a, Jagoda Kočić, istakla je da su sredstva dobijena od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo vrlo značajna za organizaciju,kao  i za lokalnu zajednicu. Kako kaže, ovakav vid promocije lokalnih proizvoda, doprineće benefit i bolje funkcionisanje svih udruženja , kao i poljoprivrednika. 

Ostale novosti

Predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti

Lokalna akciona grupa “Panonski fijaker” nedavno je organizovala predavanje posvećeno energetskoj efikasnosti pod nazivom “Somborska će deca znati šta sve može energetika