LAG – Panonski Fijaker

LAG I ABC NA MEĐUNARODNOM SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam danas je predstavljena Mreža LAG-ova Srbije. Lokalna akciona grupa ,,Panonski fijaker” zajedno sa Agrobiznis centrom, predstavila se sa različitim tradicionalnim i gastronomskim proizvodima koje su karakteristične za lokalnu zajednicu Sombor i Apatin. 

Poslednjeg sajamskog dana posetioci su mogli da se upoznaju sa domaćim proizvodima i radom malih proizvođača i udruženja. Tokom programa, održana je konferencija pod nazivom “LAG u Srbiji danas” gde su govorili Bojan Kovač-predsednik Mreže i menadžer LAG Srce Bačke, Jagoda Kočić menadžerka LAG Panonski fijaker i Sandra Macura članica UO LAG-a Fruška gora-Dunav.

Prisutni su upoznati sa LEADER pristupom i načinom rada Mreže LAG-ova Srbije, kao i sa projektom Evropsko partnerstvo za lokalnu demokratiju koju Mreža sprovodi uz nacionalne LEADER organizacije Francuske i Estonije, ali i sa primerima dobre prakse rada LAG-ova u Republici Srbiji.

Ostale novosti

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje