LAG – Panonski Fijaker

LAG I ABC NA MEĐUNARODNOM SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam danas je predstavljena Mreža LAG-ova Srbije. Lokalna akciona grupa ,,Panonski fijaker” zajedno sa Agrobiznis centrom, predstavila se sa različitim tradicionalnim i gastronomskim proizvodima koje su karakteristične za lokalnu zajednicu Sombor i Apatin. 

Poslednjeg sajamskog dana posetioci su mogli da se upoznaju sa domaćim proizvodima i radom malih proizvođača i udruženja. Tokom programa, održana je konferencija pod nazivom “LAG u Srbiji danas” gde su govorili Bojan Kovač-predsednik Mreže i menadžer LAG Srce Bačke, Jagoda Kočić menadžerka LAG Panonski fijaker i Sandra Macura članica UO LAG-a Fruška gora-Dunav.

Prisutni su upoznati sa LEADER pristupom i načinom rada Mreže LAG-ova Srbije, kao i sa projektom Evropsko partnerstvo za lokalnu demokratiju koju Mreža sprovodi uz nacionalne LEADER organizacije Francuske i Estonije, ali i sa primerima dobre prakse rada LAG-ova u Republici Srbiji.

Ostale novosti

Dvorište tradicije i dobrog ukusa

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u subotu 30.09.2023.godine u gradskom muzeju grada Sombora. Organizator manifestacije bila je Lokalna akciona

REGIONALNI RURALNI KAMP ZA MLADE 

Regionalni ruralni kamp za mlade, pod nazivom “Postani ruralni animator”, održan je od 27. do 31. avgusta u Sportsko-turističkom centru (STC) Vučje