LAG – Panonski Fijaker

Održana manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u petak, 14.10.2022.godine sa početkom u 12h na Salašu sedam dudova. Domaćini sajma dočekali su svoje članove, partnere i saradnike sa tradicionalnim običajem Vojvodine i Srbije- pogača i so koju su posluživali muško-ženski par iz KUD-a Ravangrad Sombor. Svim učesnicima projekta predstavljeni su lokalni proizvodi od individualnih poljoprivrednih proizvođača i civilnih sektora koji se bave domaćim i brendiranim rukotvorinama i proizvodima. Prisutnima su se obratile predsednica LAG-a, Milica Stajšić, menadžer LAG-a Jagoda Kočić i partner iz udruženja Agrobiznis centar, za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje Milica Radin.

Sajam ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ je turistički proizvod, koji se održavao prvi put uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i imao je veliku i značajnu ulogu u promociji mesta. Takođe, ovakvav vid ima veliki ekonomski značaj za lokalnu zajednicu, jer je okupio velik broj OCD-ova, poljoprivrednih gazdinstava, zadruga idr.
Ovakav vid promocije, LAG će uvrstiti u svoje buduće aktivnosti, a vremenom se nadamo sve većem broju odaziva, kako bi ovakva manifestacija bila jedna od većih manifestacija sa teritorije Grada Sombora.

Ostale novosti

Ravangrad Wine Fest

U organizaciji Turističke organizacije Grada Sombora u subotu 3. decembra održan je 13. po redu “Ravangrad Wine Fest”, Festival hrane i pića.

Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas

Udruženje građana „Svi smo jednaki“ u partnerstvu sa LAG „Panonski fijaker“ započeli su sprovođenje projekta „Sterilisani pas zdrav i bezbedan pas“ u