LAG – Panonski Fijaker

Održana manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Manifestacija ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ održala se u petak, 14.10.2022.godine sa početkom u 12h na Salašu sedam dudova. Domaćini sajma dočekali su svoje članove, partnere i saradnike sa tradicionalnim običajem Vojvodine i Srbije- pogača i so koju su posluživali muško-ženski par iz KUD-a Ravangrad Sombor. Svim učesnicima projekta predstavljeni su lokalni proizvodi od individualnih poljoprivrednih proizvođača i civilnih sektora koji se bave domaćim i brendiranim rukotvorinama i proizvodima. Prisutnima su se obratile predsednica LAG-a, Milica Stajšić, menadžer LAG-a Jagoda Kočić i partner iz udruženja Agrobiznis centar, za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje Milica Radin.

Sajam ,,Dvorište tradicije i dobrog ukusa“ je turistički proizvod, koji se održavao prvi put uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i imao je veliku i značajnu ulogu u promociji mesta. Takođe, ovakvav vid ima veliki ekonomski značaj za lokalnu zajednicu, jer je okupio velik broj OCD-ova, poljoprivrednih gazdinstava, zadruga idr.
Ovakav vid promocije, LAG će uvrstiti u svoje buduće aktivnosti, a vremenom se nadamo sve većem broju odaziva, kako bi ovakva manifestacija bila jedna od većih manifestacija sa teritorije Grada Sombora.

Ostale novosti

Poziv na radionicu “Brendiranje proizvoda” 

Većina poljoprivrednih proizvođača, suočava se sa problemom brendiranja sopstvenog proizvoda i njegovog daljeg plasiranja. Šta je to brending, koje vrste brendinga postoje,

Studijska poseta Estoniji u okviru projekta ERASMUS+

Predstavnici LAG-ova iz Republike Srbije, Sandra Macura-LAG “Fruška Gora-Dunav”, Aleksandar Rudić-LAG “Partnerstvo za potamišje”, Milka Nedeljković-LAG “ČA-GM”, Bojan Kovač-LAG “Srce Bačke” i